Autobranche geraakt door corona

Helaas gaat het in de autobranche niet goed vanwege de coronacrisis. Hoewel consumenten wel geïnteresseerd zijn in het kopen van een auto als veilig alternatief voor het openbaar vervoer, zien we toch dat verkopen kelderen en dat ook de fabrieken het zwaar hebben. Ook bij de tweedehands auto’s daalde de verkoop omdat mensen vanwege corona hun auto eerder naar de sloop brengen dan dat ze deze doorverkopen. Cor Verkammen vertelt u er alles over.

Het ging al niet goed met de autobranche

Door de coronacrisis zijn van januari tot en met april van 2020 zo’n 30.000 nieuwe auto’s minder verkocht dan een jaar eerder in dezelfde periode. Ook voordat de coronacrisis zijn opwachting maakte, ging het al niet lekker met de autobranche. Dit heeft onder andere te maken met problemen die komen kijken bij de overschakeling naar dure elektrische auto’s vanwege de nieuwe uitstootnorm.

zware tijden autobranche corona

Daardoor moeten fabrikanten peperdure elektrische en hybride auto’s gaan ontwikkelen. Auto topman Elon Musk klaagde omdat zijn fabrieken moeten sluiten vanwege de coronacrisis.

Proefritten vanuit huis

De vraag naar nieuwe auto’s is vanwege de coronacrisis met zo’n dertig procent gedaald. Toch zijn er ook veel mensen die juist vanwege de crisis een auto nodig hebben, bijvoorbeeld om het openbaar vervoer te vermijden. Bewonderenswaardig is dat autohandelaren alles uit de kast halen om hun klanten ondanks de corona maatregelen zo goed mogelijk te helpen. Zo zien we dat het bij steeds meer autodealers mogelijk is om vanaf de eigen woning een proefrit te rijden. We zien dat steeds meer consumenten via internet op zoek gaan naar een nieuwe auto. De autodealer rijdt de auto dan naar het huis van de mogelijke koper en desinfecteert de auto voor de deur voordat er een proefrit gemaakt kan worden. De verwachting is dat de verkoop van auto’s via internet ook na de corona crisis populair zal blijven.

Veel bedrijven binnen de autobranche in financiële problemen

Hoewel de verkoop van auto’s flink is gekelderd, lopen de bedrijfskosten natuurlijk gewoon door. Zo houden veel bedrijven een flinke bedrijfsvoorraad over die flink in de kosten kan lopen. In Nederland pleit Bovag dan ook voor een sloopregeling voor oude auto’s. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de verkoop van nieuwe auto’s. Echter zijn het niet alleen de autoverkopers die in de problemen komen vanwege de crisis, ook autoverhuurders geven aan dat ze in financiële problemen komen omdat er nauwelijks nog gebruik wordt gemaakt van hun diensten.

Auto laten slopen? Bel Cor Verkammen!

Heeft u nog een sloopauto staan waar u graag vanaf wilt? Cor Verkammen helpt u graag! Neemt u contact met ons op, dan komen wij binnen 24 uur bij u langs om uw auto op te halen. U krijgt door ons altijd contant betaald voor uw sloopauto. Via het online formulier hier op de site komt u gemakkelijk met ons in contact. U kunt ook bellen naar 085-7600144. Cor Verkammen helpt u graag met uw sloopauto!