Tegemoetkoming voor sloopauto’s

Grote steden in Nederland willen graag zo veel mogelijk schone auto’s in hun stad zien rondrijden. Om vervuiling door oude auto’s tegen te gaan, wordt het met een slooppremie aantrekkelijk gemaakt om bijvoorbeeld een kapotte auto naar de sloop brengen en hier een schonere auto voor in de plaats te kopen. U leest er meer over in dit blog.

Wat is een slooppremie?

Met een slooppremie wordt het voor auto eigenaren aantrekkelijk gemaakt om als consument de oude auto in te wisselen voor een nieuwer en schoner model. In 2009 en 2010 werd er ook al gebruik gemaakt van de Nationale Sloopregeling. Automobilisten met een personenauto van voor 1990 konden toen een premie van tussen de 750 en 1000 euro krijgen wanneer zij hun auto inwisselden voor een nieuwer model.

slooppremie terug van weggeweest

Deze modernere auto’s zijn minder belastend voor het milieu omdat ze een lagere uitstoot aan schadelijke stoffen hebben. In 2009 was de opkoopregeling zeer succesvol, er werden wel 80.000 oude auto’s ingeruild!

Sloopregeling 2020

In 2020 is zo’n 35 procent van de uitstoot van stikstofdioxide afkomstig van auto’s met een leeftijd van 15 jaar of ouder. Dit houdt in dat 17% van de Nederlandse auto’s verantwoordelijk is voor 35% van de stikstofuitstoot. Vanwege de huidige stikstofcrisis willen steeds meer mensen een nieuwe sloopregeling invoeren om de stikstofuitstoot te beperken. De regering is al hard aan het werk om dit voor elkaar te krijgen. Zo is de maximum snelheid op snelwegen al verlaagd naar 100 kilometer per uur, en ook de invoer van autoloze zondagen wordt overwogen. De kans dat er dus in 2020 weer een sloopregeling komt is zeker aanwezig!

Uw auto laten slopen door Cor Verkammen

Het is helaas nog niet zeker of er weer een sloopregeling komt in 2020, bovendien moet u daarvoor voldoen aan allerlei voorwaarden. Bij Cor Verkammen krijgt u echter altijd een mooi bedrag wanneer u uw auto door ons laat slopen. Heeft u een kapotte auto voor de deur staan? Wij helpen u hier graag vanaf! Binnen 24 uur komen wij bij u langs, en u krijgt altijd contant uitbetaald. Heeft u nog vragen? Neem dan via het formulier hier op de site of via 085-7600144 contact met ons op. Met Cor Verkammen komt u gemakkelijk en snel van uw kapotte auto af!