Moet uw auto naar de sloop?

Wanneer uw auto total loss is, is het tijd om hem naar de sloop te brengen. De specialist kan dan de waarde bepalen van uw sloopauto voor verkoop. Maar wanneer is een auto eigenlijk total loss, en wat is het verschil tussen de dagwaarde en de restwaarde van uw auto? De experts van autosloperij Cor Verkammen weten er alles van, en vertellen er in dit blog meer over.

Uw auto is total loss

Wanneer uw auto total loss is, zal hij naar de sloop moeten. Er bestaan echter twee vormen van total loss, technisch en economisch. Een auto is technisch total loss als hij gewoon niet meer te maken is. Wanneer de auto economisch total loss is, betekent het dat het maken van de auto meer geld zou kosten dan dat het voertuig waard is. Het is dan financieel niet meer verantwoord om de schade te herstellen. Ook dan moet de auto naar de sloop.

Dagwaarde en restwaarde

Of een auto economisch total loss is, wordt berekend met de dag- en restwaarde van het voertuig. In een situatie waarin de auto betrokken is geweest bij een auto ongeluk, is de dagwaarde de waarde van de auto voor het ongeval. De waarde van de auto na het ongeval, dus met de aanwezige schade, is de restwaarde. Om te berekenen of een auto economisch total loss is, wordt eerst het verschil berekend tussen de dagwaarde en de restwaarde. Zijn de kosten om de schade te laten herstellen hoger dan dit verschil? Dan is de auto economisch total loss.

verschil dagwaarde restwaarde

Een voorbeeld:

De dagwaarde van de auto, dus voor het ongeval, is €7500,-. Na het ongeval is de restwaarde nog maar €1500,-. Het verschil is in dit geval €6000,-. Wanneer de kosten van de reparatie hoger zijn, kan de auto nog wel hersteld worden, maar is hij het dus niet meer waard.

Waardebepaling door Cor Verkammen

Wanneer uw auto total loss is, kunt u de sloopauto verkopen aan autosloperij Cor Verkammen. De waarde van de auto kan uiteenkopen van een paar tientjes tot wel duizenden euro’s! Er zijn een aantal factoren waarop de waarde bepaald wordt, zoals:

  • de leeftijd van de auto
  • het gewicht
  • of er nog bruikbare onderdelen aanzitten
  • of het gaat om een zeldzame auto of een oldtimer
  • of de auto water- of brandschade opgelopen heeft

Neem contact op!

Wilt u de waarde van uw sloopauto laten bepalen door een specialist? Of hem meteen verkopen en er contant geld voor ontvangen? Neem dan contact op met autosloperij Cor Verkammen! Dat doet u door hier op de site het contactformulier in te vullen. U kunt ons ook telefonisch bereiken via 085-7600144. Wij komen uw sloopauto binnen 24 uur halen!