De beste schadeauto tips

De wereld van schadeauto’s en sloopauto’s is niet voor iedereen helemaal helder. Van oudsher is het imago van demontage- en sloopbedrijven een beetje troebel, omdat er nog altijd mensen zijn die graag met auto’s sjoemelen en schadeauto’s als een nieuwe auto verkopen. Dat geeft een onterecht vertekend beeld van sloopbedrijven. Daarom geven wij u in dit blog een aantal handige schadeauto tips, zodat u niet in de val van sjoemelende autoverkopers zult lopen.

Wat is een schadeauto?

Vooropgesteld: een schadeauto is niet een auto die in het verleden een grote of kleine schade heeft gehad. Een klein krasje of kapotte bumper maakt een auto geen schadeauto. Pas als een auto total loss is gereden en niet meer veilig op de weg kan rijden, hebben we het over een schadeauto.

weten over schadeauto's

Is het verstandig om een schadeauto te kopen

Beter van niet. U kunt natuurlijk een schadeauto kopen voor een laag bedrag, maar dan mankeert er van alles aan. Ook zaken die u waarschijnlijk niet kunt zien Als u een tweedehands auto koopt, die als schadeauto te bezoek stond, dan wordt u opgelicht. En dat wilt u uiteraard graag voorkomen. Schakel dus al uw alarmbellen in als u een occasion ziet voor een prijs die te mooi is om waar te zijn!

Waarom is er handel in schadeauto’s?

Wij zijn een demontagebedrijf dat handelt in schadeauto’s. Wij weten welke schade de auto heeft. Wij kopen of verkopen deze auto’s voor de herbruikbare onderdelen. Deze onderdelen zijn perfect geschikt voor gebruik in andere auto’s. Dit type gedemonteerde auto’s kunnen goedkoop gekocht worden en daarmee kunnen dure onderdelen verzameld worden en doorverkocht worden voor aantrekkelijke prijzen.

Wat is de waarde van een schadeauto?

De meeste demontage bedrijven hebben zich gericht op de verkoop van auto-onderdelen. Als ze een auto slopen, zijn er veel onderdelen die los verkocht kunnen worden zoals koplampen, spiegels, motorkappen en noem maar op. Bij een jongere auto of een populair model liggen de prijzen uiteraard wat hoger. Kort gezegd: de waarde van een schadeauto is niet vooraf te berekenen, die is afhankelijk van het merk, bouwjaar en hoe gewild hij is in de automarkt.

Waar kan ik een schadeauto en auto-onderdelen kopen?

Heeft u onderdelen voor uw auto nodig, omdat ze stuk of beschadigd zijn? Neem contact met ons op om te informeren naar het onderdeel dat u zoekt. Heeft u een schadeauto te koop? U kunt uiteraard altijd uw schadeauto verkopen aan Cor Verkammen. Wij komen uw auto dan snel ophalen en geven u er een mooi bedrag voor. Wanneer u het contactformulier hier op de site invult, ontvangt u snel een waardebepaling. U kunt natuurlijk ook altijd telefonisch contact opnemen door te bellen naar 085-7600144.