Het vrijwaringsbewijs

Wanneer u een auto naar de autosloperij brengt, krijgt u hiervoor een vrijwaringsbewijs. Dat mogen autosloperijen die aangesloten zijn bij de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer) uitgeven. Met een vrijwaringsbewijs kunt u aantonen dat het kenteken van de auto niet meer op uw naam staat. Dit vrijwaringsbewijs kunt u dan gebruiken voor het regelen van onder andere uw verzekering. De ontvangst van dit vrijwaringsbewijs is erg belangrijk, omdat u hiermee aan kunt tonen dat u niet meer (wettelijk) aansprakelijk bent voor de auto. Bent u op zoek naar een autosloperij in Noord-Holland? Dan kunt u bij Cor Verkammen terecht. U krijgt natuurlijk van ons een vrijwaringsbewijs wanneer u uw sloopauto aan ons verkoopt.

Vrijwaring voor Nederlandse auto’s

Een autosloperij die aangesloten is bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer, mag een vrijwaringsbewijs afgeven. Dit mogen zij alleen doen voor auto’s met een Nederlands kenteken. Wanneer de auto gesloopt wordt, wordt de kentekenregistratie in het register van de RDW beëindigd door de sloperij. Om deze beëindiging in orde te maken en het vrijwaringsbewijs af te geven, moet de sloperij over alle gegevens van de auto beschikken. Hiervoor is en kentekenbewijs of een kentekencard met de tenaamstellingscode nodig. Alle kosten hoeft u als (dan nog) eigenaar van de sloopauto niet zelf te betalen, want het valt onder de verwijderingsbijdrage.

wat is vrijwaringsbewijs

Betaal een verwijderingsbijdrage

De verwijderingsbijdrage betaalt u al zodra u een nieuwe auto koopt. Het bedrag wordt betaald bij de afgifte van het kentekenbewijs. Om het kenteken te laten beëindigen, hoeft u dus niets extra’s te betalen, want dit valt onder de verwijderingsbijdrage. De regels voor de betaling van de verwijderingsbijdrage gelden niet voor auto’s zwaarder dan 3500 kilo, ouder dan 25 jaar of voor auto’s die niet over 4 of meer wielen beschikken.

Vrijwaring voor buitenlandse auto’s

Nu kan het natuurlijk ook voorkomen dat u een buitenlandse auto wilt laten inleveren bij een autosloperij. Helaas kan een Nederlandse autosloperij de uitschrijving niet altijd regelen. Wat zij wel kunnen doen, is het uitschrijven van een demontageverklaring. Met deze verklaring kunt u officieel aantonen dat de auto gesloopt of gedemonteerd is.

Laat uw auto slopen door Cor Verkammen

Wanneer u uw sloopauto verkoopt aan Cor Verkammen, krijgt u natuurlijk ook een vrijwaringsbewijs. Neem gerust eens contact op om de details te bespreken. Wij kunnen uw sloopauto in Noord-Holland al binnen 24 uur op komen halen, en we hebben alles snel voor u geregeld.