Verschillen tussen slopen en demonteren

Vroeger gebruikte bijna ieder bedrijf de term autosloperij. Tegenwoordig wordt er ook vaak gekozen voor de term autodemontagebedrijf (of autorecyclingbedrijf). Maar waarom is dat eigenlijk? En wat is het verschil tussen een autosloperij en een autodemontagebedrijf? In dit blog vertelt Cor Verkammen er meer over. Dit is zeker belangrijke informatie als u uw auto wilt laten slopen in Rotterdam.

Autosloperij

Een oude auto waar u niet meer de weg mee op kunt, en die total loss is, kunt u natuurlijk niet zomaar naar de stort brengen. Daarvoor moet u naar een autosloperij. Vroeger werd hier meestal geen vergoeding voor gegeven. Dat kwam omdat er nog niet echt aandacht besteed werd aan het recyclen van auto’s en auto onderdelen. De kapotte auto was toen dan ook vrijwel niets waard.

Vooral wanneer de auto ook nog opgehaald moest worden omdat hij niet meer kon rijden, kon de autosloperij er geen winst meer uithalen. Auto’s werden ook vroeger al gedemonteerd, maar er was nog niet echt een markt voor de tweedehands onderdelen, in tegenstelling tot nu. De autosloperijen verdienden vooral hun geld door het verkopen van oud ijzer. Dat is tegenwoordig wel anders.

verschil autosloperij autodemontagebedrijf

Autodemontagebedrijf

Tegenwoordig staan veel ‘autosloperijen’ volledig in het teken van recyclen. De auto wordt niet meer helemaal vernietigd, maar er worden zoveel mogelijk onderdelen uitgehaald zodat ze hergebruikt kunnen worden. Het woord autosloperij heeft dan een verkeerde connotatie. De auto wordt namelijk niet meer helemaal gesloopt. Daarom kiezen veel bedrijven voor de (chique) naam autodemontagebedrijf. Voor u is deze trend overigens ook erg voordelig. Omdat zoveel onderdelen gedemonteerd en verkocht worden, krijgt u ook nog een leuk prijsje voor uw oude sloopauto.

Wat Cor Verkammen voor u doet

Wanneer u contact opneemt met Cor Verkammen omdat u een sloopauto heeft, gaat die dus niet per se naar een autosloperij, maar naar een autodemontagebedrijf. Wij geven u een leuk bedrag voor uw sloopauto, en komen hem bij u op locatie ophalen. Verder regelen we alles. Heeft u een sloopauto in de regio Rotterdam waar u vanaf wil? Neem dan contact met ons op door hier op de site het contactformulier in te vullen. U kunt ons ook telefonisch bereiken via 06-51493536. Wij stellen snel een bod op, en komen de sloopauto binnen 24 uur bij u ophalen!