Een sloopauto verkopen

Heeft u een sloopauto die u wilt verkopen? Dan kunt u terecht bij Cor Verkammen! Wij kopen uw sloopauto, en brengen hem naar de autosloperij. Maar wat gebeurt er verder met uw auto wanneer u hem naar de autosloperij gebracht heeft? Wij vertellen meer over het proces. Ons werkgebied is heel Nederland, wilt u uw sloopauto verkopen in Amsterdam of omgeving? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen!

Technisch of economisch total loss

Een sloopauto kan technisch of economisch total loss zijn. De meeste mensen denken aan een auto die technisch total loss is als we het hebben over een sloopauto. Dit is een auto die helemaal kapot is, bijvoorbeeld door een ongeluk. De auto kan dan niet meer gerepareerd worden. Een auto die economisch total loss is, kan er qua uiterlijk nog prima uitzien. Echter wanneer de auto gerepareerd moet worden, blijken de kosten van de reparaties hoger te zijn dan de waarde van de auto. In beide gevallen spreken we van total loss, of een sloopauto.

wat doet een autosloperij

Losse onderdelen hergebruiken

U kiest ervoor om uw sloopauto te verkopen aan Cor Verkammen. Wij brengen de auto naar onze autosloperij. Daar wordt de auto helemaal uit elkaar gehaald. Er wordt dan gekeken of er nog losse onderdelen hergebruikt kunnen worden. Wanneer een nieuwe auto gebouwd wordt, kunnen deze onderdelen weer gebruikt worden. Dat is een milieuvriendelijkere manier van werken. De losse stukken worden doorverkocht aan autofabrieken.

Een pakketje schroot

Wanneer de onderdelen allemaal uit de auto gehaald zijn, gaat de auto in een speciale shredder. Deze shredder maakt van de auto een pakketje schoot. Deze pakketjes zijn verrassend klein. Vaak gaat het echt alleen nog maar over een pakketje ter grootte van een hand. Net als de losse onderdelen worden ook deze pakketjes schroot doorverkocht. In een metaalfabriek wordt het pakketje namelijk omgesmolten. Ook dit metaal komt vaak weer terecht bij autofabrieken voor het gebruik in nieuwe auto’s.

autosloperij

De waarde van uw sloopauto

Zoals u ziet wordt dus eigenlijk ook uw kapotte auto weer doorverkocht. Wilt u uw sloopauto verkopen in Amsterdam? Doe dit bij Cor Verkammen, en u kunt rekenen op een eerlijke prijs. Onze vakmannen doen altijd een professionele inschatting naar de prijs. Het bedrag krijgt u vervolgens contant. We komen de auto voor de deur ophalen, en brengen hem naar de autosloperij.

Auto inkoop door Cor Verkammen

Uw sloopauto verkopen doet u dus bij Cor Verkammen! Neem gerust eens contact met ons op. Dat kan hier op de site door het contactformulier in te vullen, of door te bellen naar 085-7600144. Wanneer u een eerlijke prijs wilt voor uw sloopauto neemt u contact op met Cor Verkammen.