Dit gebeurt er in Nederland met sloopauto’s

Dacht u dat sloopauto’s in Nederland nog worden gesloopt? Dat is al een tijd niet meer zo, tegenwoordig worden auto’s gerecycled. Vandaag de dag wordt in ons kikkerlandje tot wel 95% van een sloopauto opnieuw gebruikt. Autosloperijen spelen hierin een zeer belangrijke rol. Zij kopen beschadigde auto’s op van consumenten en verwerken deze op milieuvriendelijke wijze. Vaak krijgt de consument zelfs nog een vergoeding voor de auto. Wilt u ook uw schadeauto verkopen aan een auto inkoop bedrijf? Dat kan bij Cor Verkammen! Wanneer u uw auto bij ons aanbiedt dan maken wij eerst een objectieve waardebepaling, daarna krijgt u direct geld voor uw sloopauto!

Hoe worden auto’s gerecycled?

De recycling van sloopauto’s verloopt in drie fasen: eerst halen sloperijen alle werkende onderdelen uit de auto, om deze vervolgens te verkopen of te monteren in andere auto’s. (Jaarlijks worden er wel 200.000 auto’s gedemonteerd!) Een shredder maalt vervolgens de restjes tot kleine stukjes. De ‘restjes’ komen terecht bij een fabriek. Hier worden de laatste stukken shredderafval gescheiden van het nog bruikbare materiaal, zoals vezels, mineralen, kunststoffen en metalen.

recycling autos

Wetenschappers zijn continu op zoek naar nieuwe toepassingen voor deze grondstoffen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld gebruikt worden in verkeersborden en in straatmeubilair.

De belangrijke rol van sloperijen bij de recycling van sloopauto’s

Wist je dat in Nederland wel 98,4% van de afgedankte auto’s wordt gerecycled? We zijn dus erg goed in het recyclen van kapotte auto’s. In 2018 heeft de autorecyclingketen wel 216 miljoen kilo materialen uit 207.239 auto’s verantwoord verwerkt. De gemiddelde auto bestaat uit:

  • 74% metaal
  • 11% kunststof
  • 7% vloeistof
  • 5 % rubber
  • 3% glas

Sinds 1995 zijn er in Nederland al ruim 5 miljoen auto’s verantwoord gerecycled! Hierdoor is er een heleboel afval niet ten laste gekomen van het milieu. Dat is natuurlijk mooi meegenomen!

autosloperij nederland

Wilt u ook uw steentje bijdragen aan een beter milieu? Laat uw sloopauto dan recyclen door Cor Verkammen.

Bij Cor Verkammen krijgt u de beste prijs voor uw sloopauto

Wilt u graag weten wat uw auto nog waard is? Of heeft u een andere vraag? Neem dan gerust contact met ons op! Vul hier op de site het contactformulier in of bel naar 085-7600144. Wij van Cor Verkammen betalen u een eerlijke prijs en recyclen uw sloopauto!