Wat is total loss?

Heeft u een kapotte auto? Dat is natuurlijk ontzettend vervelend. Vooral wanneer uw auto niet meer gemaakt kan worden, en hij dus total loss is. Maar een kapotte auto is niet altijd automatisch total loss. Wat houdt total loss eigenlijk in? En wat is het verschil tussen technisch en economisch total loss? Wij van Cor Verkammen vertellen er alles over. Komt u na het lezen van onze blog tot de conclusie dat uw auto total loss is? Neem dan gerust contact met ons op. Wij geven een eerlijke prijs voor uw sloopauto, en komen hem bovendien bij u thuis ophalen om hem naar onze autosloperij in Amersfoort te brengen!

Schadeauto of total loss

Wanneer een auto total loss is, betekent het dat de auto niet meer te repareren is, of dat de kosten van een reparatie te hoog zijn. Loont het zich wel nog om de auto te repareren, dan hebben we het over een schadeauto. De term economisch total loss wordt gebruikt door verzekeringsmaatschappijen om aan te geven dat een auto niet meer te redden is. Wanneer we spreken over total loss, krijgen mensen vaak het beeld van een auto die ernstig beschadigd is, bijvoorbeeld door een ongeluk.

auto total loss

Dat hoeft echter niet altijd het geval te zijn. We maken namelijk een onderscheid tussen technisch en economisch total loss.

Technisch of economisch total loss

Is de auto zo beschadigd na bijvoorbeeld een ongeval dat hij gewoon niet meer gemaakt kan worden? Dan hebben we het over technisch total loss. Er zijn echter ook gevallen waar er aan het uiterlijk van de auto geen mankement te bekennen is, maar die toch total loss blijkt te zijn. In dat geval hebben we het over economisch total loss. Dan zijn de kosten om de auto te repareren hoger dan de waarde van de auto. Dan heeft het repareren dus eigenlijk ook geen zin meer.

Uw kapotte auto is geld waard!

Als uw auto total loss is, betekent dat niet dat hij helemaal geen waarde meer heeft. Wij van Cor Verkammen hebben ons gespecialiseerd in de inkoop van sloopauto’s. Onze vakmannen doen een professionele inschatting van de prijs, en betalen het bedrag contant. Wij komen de auto bij u voor de deur ophalen, en brengen hem naar onze autosloperij. U hoeft daarvoor overigens geen voorrijkosten te betalen.

kapotte auto geld waard

Wij denken bij de inkoop niet alleen aan de ijzerwaarde, maar we kijken ook of er nog onderdelen in zitten die gebruikt kunnen worden. Het feit dat deze onderdelen hergebruikt worden, zorgt ervoor dat de onnodige productie van nieuwe auto’s voorkomen wordt.

Auto opkopen door Cor Verkammen

Is uw auto technisch of economisch total loss? En wilt u de auto door ons laten ophalen, en daar bovendien nog geld voor krijgen? Neem dan gerust contact met ons op! Dat doet u door het contactformulier hier op de site in te vullen, of door te bellen naar 085-7600144. Wij van Cor Verkammen geven een eerlijke prijs voor uw sloopauto, en brengen hem naar onze autosloperij.