Auto zonder APK keuring

Natuurlijk laat u netjes elk jaar een APK keuring uitvoeren voor uw auto. Anders mag u er immers niet de weg mee op. Na de keuring, en wellicht een (kleine) reparatie, kunt u de weg weer op. Maar het kan natuurlijk ook altijd voorkomen dat uw auto de APK keuring niet doorstaat. Wat moet u doen met uw auto zonder APK? Dan schakelt u de hulp van Cor Verkammen in! Wij zorgen er namelijk voor dat u nog geld krijgt voor uw auto, ook wanneer hij de APK keuring niet meer doorstaat en u er dus ook niet meer de weg meer mee op mag.

Reparatie niet meer waard

Uw auto moet jaarlijks gekeurd worden, de APK keuring. De eerste jaren nadat u de auto gekocht heeft, is dat over het algemeen geen probleem. In de loop der jaren zullen er misschien een paar reparaties uitgevoerd moeten worden. Sommige van deze reparaties voert de garage zelfs gratis voor u uit. Een APK keuring is geen keuring van de technische staat van de auto, maar alleen of de auto aan de veiligheidsvoorschriften voldoet, en dus aan het verkeer mag deelnemen. Een auto met versleten banden wordt bijvoorbeeld wel goedgekeurd, ook al kunt u hier geen duizenden kilometers meer mee rijden. Als bijvoorbeeld uw remlichten het niet meer doen, wordt hij echter afgekeurd, en zult u een reparatie uit moeten laten voeren. Wanneer de kosten voor de reparatie hoger zijn dan de waarde van de auto, dan heeft het geen zin om de auto te laten maken. Maar wat moet u dan met uw auto?

Wat gebeurt er met een afgekeurde auto?

Bij een auto die de APK niet doorstaat, kan het zijn dat hij nog gerepareerd kan worden. Zijn de kosten hoger dan de waarde van de auto? Dan is hij economisch total loss. U mag nog tot het einde van de oorspronkelijke keurdatum blijven rijden. Wanneer die datum verlopen is, mag u er de weg niet meer mee op.

Dan kunt u Cor Verkammen bellen. Wij komen de auto ophalen, zodat u de weg niet meer op hoeft. We brengen de auto naar onze sloperij. We halen de auto uit elkaar, en kijken welke onderdelen wel nog gebruikt kunnen worden. Die verkopen we aan geïnteresseerden. IJzer en metalen worden gerecycled. Het bedrag dat u nog ontvangt voor de auto, is gebaseerd op hoeveel er nog doorverkocht kan worden.

wat doen met auto zonder apk

Voorkom hoge boetes

Het is belangrijk dat u niet meer na de oorspronkelijke keurdatum met de auto gaat rijden. Dan kunt u namelijk een hoge boete krijgen. Daarom komen wij de auto voor u ophalen. Wanneer u de auto meer dan een maand na de APK datum nog in uw bezit heeft, krijgt u ook automatische een boete thuisgestuurd. Wees er dus op tijd bij!

Neem direct contact op

Heeft u een auto zonder APK? Dan is het dus belangrijk dat u er snel vanaf bent. Neem daarom contact met ons op. Wij komen de auto binnen 24 uur nog ophalen. Wanneer u het contactformulier hier op de site invult, ontvangt u snel een waardebepaling. U kunt natuurlijk ook altijd even telefonisch contact opnemen door te bellen naar 085-7600144. Wij helpen u graag verder met uw auto die afgekeurd is.