Geld verdienen aan uw sloopauto

Ook wanneer u jarenlang met veel plezier rondgereden heeft in uw auto, houdt uw voertuig er eens mee op. Is uw auto echt helemaal op? Dan moet hij naar de sloop. Cor Verkammen komt uw auto graag voor u ophalen, zodat u er niet meer zelf mee hoeft te rijden. U krijgt er dan bovendien een leuke vergoeding voor. De prijs die u nog voor de auto kunt krijgen, wordt bepaald door een aantal factoren. In dit blog vertellen we meer over de factoren die de waarde van uw sloopauto bepalen.

Hergebruik van onderdelen

De waarde van de auto is vooral afhankelijk van wat er wel nog werkt, en niet van wat er niet meer werkt. Wij demonteren de auto namelijk volledig. Daarbij kijken we naar de onderdelen in het voertuig die nog werken. Die onderdelen verkopen we door. Vraag en aanbod bepaalt de prijs van de onderdelen.

factoren die de waarde van een sloopauto bepalen

Dat betekent niet dat onderdelen die minder gevraagd worden heel weinig opbrengen. De onderdelen kunnen namelijk zeldzaam zijn, wat betekent dat wij, en dus u ook, hier een groter bedrag voor ontvangen. Ook voor een auto met nieuwere onderdelen ontvangt u een groter bedrag.

Prijs van schroot en oud-ijzer

De tweede factor die de waarde van de auto bepaalt, is de prijs van schroot en oud-ijzer. De auto is namelijk uit verschillende materialen opgebouwd. Omdat ijzer een relatief schaarse grondstof is, kunnen we het oud ijzer van uw auto dus ook weer doorverkopen. Maar de markt van ijzer is sterk fluctuerend, wat betekent dat prijzen altijd weer verschillen. Voor dezelfde hoeveelheid schroot ontvangt u in het ene jaar meer dan in het andere. Dit is dus ook een factor die meespeelt.

Recyclingbijdrage heeft u al betaald

Maar hoeft u dan niet te betalen voor het slopen van uw auto? Dat heeft u al gedaan! Wanneer u uw auto koopt, is een deel ervan namelijk ook een recyclingbijdrage. Dit bedrag wordt verdeeld over alle autodemontagebedrijven die zich aangesloten hebben bij Autorecycling Nederland (ARN). Maar, de levensduur van auto’s neemt steeds meer toe, wat betekent dat de recyclingbijdrage daalt. Daarom is er minder geld te verdelen, wat ook van invloed is op de waarde van uw sloopauto.

Cor Verkammen komt uw sloopauto ophalen

Wilt u uw sloopauto verkopen? Bij Cor Verkammen ontvangt u er een eerlijk bedrag voor. Vul hier op de site het contactformulier in, en wij zorgen voor een waardebepaling van uw voertuig. U mag natuurlijk ook altijd telefonisch contact opnemen. Dat doet u door te bellen naar 085-7600144. Aan de hand van de eerder genoemde factoren, bepalen wij de waarde van uw auto.