Nieuwe milieuzone in Amsterdam

Vanaf november 2020 gaat Amsterdam dieselvoertuigen van voor 2005 uit de stad weren. Dat doen ze door het gedeelte binnen de ring een milieuzone te maken. De reden hiervoor, is dat het stadsbestuur de luchtkwaliteit wil verbeteren. Voor de dieselauto’s die hieronder vallen, wordt een sloopregeling opgesteld. De specialist van Cor Verkammen vertelt er in dit blog meer over. Heeft u zo’n oude dieselauto? Wij komen hem graag ophalen, en brengen hem naar onze autosloperij in Amsterdam.

Dieselauto’s weren uit de binnenstad

Dieselauto’s zijn veel vervuilender dan benzineauto’s. Ze stoten namelijk veel meer CO2 uit, wat schadelijk is voor het milieu. Omdat veel steden de luchtkwaliteit in de stad willen verbeteren, beginnen ze met het weren van de meest vervuilende voertuigen: dieselauto’s van voor 2005. Van de stad wordt dan een milieuzone gemaakt. Vanaf november 2020 is dat dus ook het geval in Amsterdam. Het hele gebied tussen de ring/A10 zal milieuzone worden, wat betekent dat dieselvoertuigen van voor 2005 niet meer toegestaan zijn. De ring zelf blijft wel nog altijd toegankelijk voor deze voertuigen. Om Amsterdammers met een oude dieselauto tegemoet te komen, wordt er een sloopregeling in werking gesteld.

milieuzone sloopregeling amsterdam

Wat de sloopregeling precies inhoudt

Een sloopregeling (ook wel slooppremie/schrootpremie), is een regeling die door de overheid ingesteld wordt om het aantrekkelijker te maken voor eigenaren van vervuilende voertuigen om die te laten slopen. Vervolgens is het de bedoeling dat de oude dieselauto ingeruild wordt voor een milieuvriendelijker model. Dit is nu dus ook het geval in Amsterdam. Ongeveer 8000 Amsterdammers hebben een dieselauto die aan de voorwaarden van de sloopregeling voldoet. Zij hebben een brief ontvangen waarin de maatregelen en de sloopregeling uitgelegd worden. Er is een budget van 4 miljoen euro beschikbaar gesteld door de overheid voor de subsidies. Amsterdammers kunnen tussen de €500 en €2000 subsidie krijgen wanneer ze hun oude auto inruilen.

Milieuvriendelijke autodemontage

Zo kunt u ook Cor Verkammen in Amsterdam inschakelen voor het slopen van uw oude dieselauto. Wij zullen de auto op milieuvriendelijke wijze demonteren. Bij het kopen van uw sloopauto kijken we, naast de ijzerwaarde van de auto, ook of er nog bruikbare onderdelen in zitten die hergebruikt kunnen worden. Wanneer dat zo is, wordt u hier natuurlijk voor gecompenseerd. Dit bedrag ontvangt u direct contant, en kunt u natuurlijk gebruiken voor uw nieuwe, milieuvriendelijke auto.

Cor Verkammen kan u helpen

Woont in Amsterdam en heeft u een oude dieselauto? Verkoop hem aan Cor Verkammen. Wij komen hem binnen een dag ophalen. Vul hier op de site het contactformulier in, en ontvang een gratis en vrijblijvende offerte. Voor meer informatie kunt u ons ook direct bellen via 085-7600144. Wij komen snel uw oude dieselauto ophalen.