Kan uw auto naar de sloperij?

Hoe weet u nu zeker of uw auto naar de sloop mag? Is uw auto wel echt klaar om naar de sloop gebracht te worden, of zijn er nog andere mogelijkheden? En hoe gaat het dan precies in zijn werk wanneer de auto echt naar de sloop moet, en u autosloperij Cor Verkammen inschakelt? In dit blog vertellen we er alles over.

Auto total loss

Een auto mag naar de sloop wanneer hij total loss is. Dat wil zeggen, wanneer de auto niet meer gemaakt kan worden, of wanneer de kosten om hem te laten repareren hoger zijn dan de waarde van de auto. Dit is het verschil tussen technisch total loss (het voertuig kan niet meer gemaakt worden) en economisch total loss (het repareren is duurder dan dat de auto waard is). Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als u een auto ongeluk heeft gehad, of wanneer de auto niet meer door de APK komt. Het is dan tijd om uw auto naar de sloop te brengen!

wanneer mag een auto naar de sloop

Wat heeft u nodig om uw auto te laten slopen

Het slopen van een auto gebeurt altijd bij een door de RDW erkend demontagebedrijf, zoals autosloperij Cor Verkammen. Wij komen de auto gewoon bij u ophalen, vaak nog op dezelfde dag als dat u contact met ons opgenomen heeft. We hebben een kentekenbewijs nodig. Heeft u geen kentekenbewijs (meer) voor de auto? Dan vragen we een zogenaamde demontagecode aan. Dit kan op basis van uw legitimatiebewijs.

Wat krijgt u nog voor uw sloopauto?

U verkoopt uw auto aan ons als autosloperij, wat natuurlijk betekent dat u er zelf ook nog een leuk bedrag aan overhoudt. De hoogte van dit bedrag is volledig afhankelijk van de staat van uw auto. We halen de auto namelijk uit elkaar en kijken of er nog onderdelen in zitten die bruikbaar zijn. Er zijn nog een aantal andere factoren die de waarde van uw auto kunnen verhogen, of verlagen. Wat deze factoren precies zijn, leest u hier.

Cor Verkammen maakt het makkelijk

Is het tijd om uw auto naar de sloop te brengen? Cor Verkammen maakt het u heel gemakkelijk. Neem simpelweg contact op, en wij komen binnen 24 uur bij u langs om de auto op te halen. Het bedrag dat u van ons ontvangt, krijgt u contant. Super eenvoudig dus! Vul hier op de site het contactformulier in, of neem telefonisch contact op via 085-7600144, en ontdek wat autosloperij Cor Verkammen voor u kan betekenen.