Loop- of sloopauto?

Zowel een sloopauto en een loopauto worden bijna altijd naar de autosloperij gebracht. Daarom denken veel mensen dan ook dat ze hetzelfde zijn. Dat is echter niet het geval. Er zit daadwerkelijk een verschil tussen een loopauto en een sloopauto. U merkt het verschil onder andere aan het geld voor uw sloopauto dat u kunt krijgen. De specialist van Cor Verkammen vertelt in dit blog meer over het verschil.

Verschil tussen loop- en sloopauto

De termen sloopauto en loopauto worden vaak beide gebruikt voor dezelfde soort auto. Maar het gaat toch echt om twee verschillende begrippen. Met een loopauto bedoelen we een auto die nog wel gerepareerd kan worden, maar waarbij de kosten voor de reparatie hoger zijn dan de waarde van de auto. Dit heet ook wel economische schade. Technisch gezien zou de auto dus nog gewoon gerepareerd kunnen worden. Echter kiezen de meeste mensen er in dat geval voor om hem te laten slopen, omdat de reparatie het eigenlijk niet meer waard is. Met een sloopauto bedoelen we een auto die echt helemaal op is.

sloopauto loopauto verschil

Hij heeft zoveel schade, dat reparatie geen zin meer heeft, ongeacht de kosten van de reparatie. Dit wordt ook wel total loss genoemd. Dit soort auto’s gaan altijd naar de sloop.

Wat doet u met uw loopauto?

Wanneer u in het bezit bent van een loopauto, kun je twee dingen doen. U kunt hem aan een autosloperij als Cor Verkammen aanbieden. Wij kopen de loopauto van u over. We demonteren hem volledig. Alle onderdelen die nog gebruikt kunnen worden, verkopen we door. Hier wordt u natuurlijk voor gecompenseerd. U ontvangt een contant bedrag voor uw loopauto. U kunt er ook voor kiezen om hem zelf nog op te laten knappen door een bedrijf gespecialiseerd in loopauto’s, en hem door te verkopen als een auto met schade. Of u het bedrag van de reparatie nog terug krijgt, is nog maar de vraag. Het komt dus neer of u kiest voor de zekerheid van een vast bedrag, of het risico om de auto door te verkopen.

Loop- of sloopauto verkopen aan Cor Verkammen

Of u nu een loop- of een sloopauto heeft, Cor Verkammen geeft u er altijd een eerlijk bedrag voor. Via het contactformulier hier op de site kunt u direct een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen. Het is ook mogelijk om telefonisch contact op te nemen via 085-7600144. Wij komen uw loop- of sloopauto al binnen een dag ophalen.