Auto’s worden steeds eerder total loss verklaard

Recentelijk werden we bij Cor Verkammen verrast met bijzonder nieuws: uit onderzoek is gebleken dat auto’s op steeds oudere leeftijd op de sloop komen, maar dat er tegelijkertijd ook een toename is in jonge auto’s die gesloopt moeten worden. Hoe zit dat? Wij vertellen u er alles over! Bent u voor uw sloopauto op zoek naar een professionele autosloperij in Amersfoort? Dan bent u bij Cor Verkammen aan het juiste adres!

jonge autos sloop

Jonge auto’s op de sloop, hoe zit dat?

In 2019 zagen we steeds meer jonge auto’s op de sloop verschijnen, een toename van wel 19%. Het ging hier vooral om auto’s van acht en negen jaar oud. Meestal waren dit auto’s met schade, bijvoorbeeld door een ongeluk.

De reden dat er steeds meer jonge auto’s op de sloop verschijnen is dat auto’s tegenwoordig steeds complexer worden en dus lastiger te repareren zijn. Omdat de reparatiekosten hoger worden, worden jonge auto’s tegenwoordig eerder total loss verklaard. Vooral elektrische auto’s, in het bijzonder de Volkswagen Polo, is in de laatste jaren veel gedemonteerd door sloopbedrijven. Dit is niet zo vreemd, er rijden immers heel veel auto’s van dit type rond in Nederland.

Ook steeds meer oude auto’s op de sloop

oude auto sloop

Ook was er in 2019 een groei te zien in oudere auto’s die op de sloop verschenen. De gemiddelde leeftijd waarmee een auto op de sloop verschijnt wordt ieder jaar wat hoger. Vorig jaar groeide dit gemiddelde met 2,4 maanden naar een leeftijd van 19,2 jaar. Een auto wordt in Nederland dus ongeveer 20 jaar oud!

Uw sloopauto verkopen in Amersfoort

Heeft u in Amersfoort een kapotte auto voor de deur staan en weet u niet wat u er mee moet doen? De oplossing is simpel, laat uw auto opkopen door Cor Verkammen! Wij geven u een eerlijke prijs voor uw sloopauto en recyclen de auto vervolgens op een milieuvriendelijke manier. Wilt u graag weten wat u nog kunt verdienen aan uw kapotte auto? Of heeft u een andere vraag voor ons? Neem dan gerust contact met ons op! Laat via het contactformulier op de site een bericht voor ons achter of bel naar 085-7600144. Cor Verkammen geeft u een eerlijke prijs voor uw sloopauto in Amersfoort!