Hoeveel is uw sloopauto nog waard?

Wist u dat de waarde van een sloopauto kan uiteenlopen van enkele tientjes tot wel duizenden euro’s? Voor een professionele en betrouwbare waardebepaling van uw sloopauto bent u bij ons aan het juiste adres. Wilt u weten hoe de waarde van een sloopauto wordt bepaald? Lees dan dit blog!

De waarde van een sloopauto bepalen

Is de sloopauto ouder dan 15 jaar? Dan kunt u op een prijs rekenen van tussen de vijf en tien cent per kilo, deze prijs vermenigvuldigt u vervolgens met het gewicht van de auto. Zo levert een auto van duizend kilogram tussen de 50 en 100 euro op. Bij een auto van 1250 kilogram kunt u rekenen op een bedrag tussen de 62,50 en 125 euro. Uiteraard zullen wij uw auto vrijwaren bij de RDW, wij zijn RDW erkend. Kortom wij halen de auto op, u krijgt uw geld en wij regelen de rest.

waarde van uw sloopauto

Met deze rekensom krijgt u dus een grove schatting van hoeveel uw sloopauto nog waard is. Voor nieuwere auto’s is de sloopwaarde afhankelijk van de nieuwprijs van de auto. Daardoor levert een Audi bijvoorbeeld meer op dan een Daewoo. Dit heeft er ook mee te maken dat de onderdelen van een Audi duurder zijn en dus voor een hogere prijs doorverkocht kunnen worden door de sloper.

Uitzonderingen

Natuurlijk zijn er ook uitzonderingen op de rekensom zoals we hem in de vorige alinea hebben omschreven. Graag zetten we deze voor u op een rij:

  • Auto’s die waterschade hebben opgelopen. Hierdoor is de waarde van de meeste onderdelen een stuk lager.
  • Van zeldzame auto’s en oldtimers ligt de waarde een stuk hoger dan van reguliere sloopauto’s.
  • Voor tweedehands auto’s krijgt u meestal meer dan de sloopwaarde omdat autosloperijen deze meestal opnieuw verhandelen.
  • Afgebrande auto’s zijn meestal niet veel meer waard. Verbrand ijzer kan namelijk niet opnieuw gebruikt worden. Waarschijnlijk krijgt u geen vergoeding voor uw uitgebrande auto.
  • Is uw schadeauto jonger dan 5 jaar? Dan ligt de sloopwaarde over het algemeen wat hoger. Dit komt omdat de waarde van de herbruikbare onderdelen wat hoger is.

Laat de waarde van uw sloopauto bepalen door Cor Verkammen

Wilt u precies weten hoeveel u nog kunt verdienen aan uw sloopauto? Neem dan contact op met Cor Verkammen! Wij bekijken welke onderdelen van uw auto nog bruikbaar zijn. Wanneer wij tijdens de automontage nog meer mogelijkheden zien bij uw kapotte auto, dan komen we tot een speciale prijsbepaling. Heeft u nog vragen? Via het formulier hier op de site komt u gemakkelijk met ons in contact. U kunt ook bellen naar: 085-7600144. Bij Cor Verkammen krijgt u altijd een eerlijke prijs voor uw sloopauto!