Minder sloopauto’s dan in 2018

In 2019 gingen er ten opzichte van 2018 veel minder auto’s naar de sloop, terwijl het aantal gesloopte auto’s in de jaren daarvoor juist toenam. Cor Verkammen vertelt u er meer over in dit blog. Wilt u een sloopauto verkopen in Noord-Brabant? Neem dan gerust contact met ons op!

Waarom gingen er in 2019 minder auto’s naar de sloop?

Er werden in 2019 in totaal 221.876 auto’s gedemonteerd, dat is 5,7% minder dan in 2018. Tussen 2015 en 2018 nam het aantal sloopauto’s juist toe. Dat komt omdat auto’s tegenwoordig vaker geëxporteerd worden naar bijvoorbeeld Libië of Afrika. In 2019 nam het aantal auto’s dat naar deze landen geëxporteerd werd toe met wel 35%! Steeds vaker zijn het kleine, oude auto’s die naar andere landen worden vervoerd.

Auto’s op hogere leeftijd op de sloop

De gemiddelde leeftijd waarmee een auto op de sloop terecht komt wordt steeds hoger. In 2019 is deze leeftijd met 2,4 maanden verhoogd naar een gemiddelde van 19,2 jaar. In 2015 waren de auto’s nog gemiddeld een jaar jonger als ze op de sloop terecht kwamen! Dit komt omdat de kwaliteit van autos steeds hoger wordt, daardoor gaan ze simpelweg langer mee.

 

minder autos sloop 2019

Ook jongere auto’s op de sloop

Opvallend genoeg zien we tegelijkertijd met de oudere auto’s ook het aantal jonge auto’s op de sloop toenemen. In 2019 nam het aantal sloopauto’s van 10 jaar of jonger toe met wel 16%. Meestal gaat het om schadeauto’s. Omdat de techniek van auto’s tegenwoordig steeds complexer wordt, is het moeilijker om ze te repareren. Daardoor zijn auto’s eerder total loss. Veruit de meeste sloopauto’s onder de tien jaar waren tussen de acht en negen jaar oud. Daarvan werden er in 2019 2240 auto’s gedemonteerd. Het model dat het meest op de sloop terecht kwam was de Volkswagen Polo. Dat is niet zo vreemd aangezien er van dit type ook de meeste auto’s rondrijden in Nederland. Van de elektrische Renault Fluence werden in 2019 maar liefst 23 exemplaren gedemonteerd. Van dit model kwam dus één op de drie auto’s die in 2018 op de weg rondreed uiteindelijk op de sloop terecht. Ook sportwagens worden vaker vroegtijdig afgeschreven.

 

Verkoop uw sloopauto aan Cor Verkammen

Wilt u graag een eerlijke prijs voor uw sloopauto? Dan bent u bij Cor Verkammen aan het juiste adres! Om met ons in contact te komen vult u simpelweg het formulier hier op de site in, u krijgt dan zo snel mogelijk een reactie van ons. U kunt ook bellen naar: 085-7600144. Wij hopen u snel te mogen helpen met uw sloopauto!