Het verkopen van een sloopauto

Natuurlijk wilt u zo lang mogelijk van uw auto genieten. Wanneer uw auto total loss is, is het helaas echter niet meer mogelijk om hem nog te laten maken. Dan zult u uw auto naar de sloop moeten brengen. Stel, u woont in Utrecht en wilt uw sloopauto verkopen. Kunt u de auto dan gewoon zelf naar de sloop brengen? Of is het toch verstandiger om een specialist in te schakelen? De expert van Cor Verkammen vertelt meer!

Zelf uw auto naar de sloop brengen

Het is mogelijk om met uw kapotte auto verschillende sloperijen af te gaan, en hem te verkopen aan de hoogste bieder. Dan moet u er wel op letten dat de autosloperijen die u langs wilt gaan uw type auto ook echt slopen. Zo zijn er bedrijven die zich gespecialiseerd hebben in Japanse auto’s, terwijl anderen zich alleen bezighouden met Europese modellen. Ook wanneer u het juiste model auto heeft, is de interesse van de autosloperij niet altijd vanzelfsprekend. Sommige autosloperijen kopen uw sloopauto bijvoorbeeld alleen wanneer er bepaalde onderdelen aan zitten die ze kunnen gebruiken. U kunt uw auto dus zelf naar de sloop brengen, maar het kost flink wat tijd, en er is een makkelijkere oplossing.

Uw sloopauto verkopen via Cor Verkammen

U kunt uw sloopauto namelijk ook gewoon verkopen via een specialist van Cor Verkammen. Dit gaat helemaal zonder gedoe. U neemt simpelweg contact met ons op, wij doen u een bod voor de auto, en we komen hem binnen 24 uur al ophalen. De prijs die u krijgt voor uw sloopauto is volledig afhankelijk van de bruikbare onderdelen die nog aan de auto zitten.

Hij wordt namelijk helemaal uit elkaar gehaald, en de losse onderdelen worden verkocht. Wanneer er geen bruikbare onderdelen meer aan zitten, kan de auto alleen nog verkocht worden voor het oud ijzer. Het bedrag dat u voor uw auto ontvangt is dan afhankelijk van het gewicht. Gaat het om een redelijk nieuwe auto die er nog goed uitziet met bijvoorbeeld een net interieur of de banden die nog hergebruikt kunnen worden? Dan kunt u daar nog een paar extra tientjes uithalen.

auto zelf naar de sloop brengen

Sloopauto verkopen met of zonder kenteken

Waar we veel vragen over krijgen, is het verkopen van een sloopauto zonder kenteken. Of u er nu voor kiest om uw auto zelf naar de sloop te brengen, of het te regelen via een tussenpersoon, u kunt de sloopauto altijd kwijt, ook wanneer hij geen kenteken meer heeft. Let er echter wel op dat u niet in het voertuig mag rijden als er geen kenteken op zit wanneer u het zelf naar de sloop wilt brengen, ook niet als het gaat om een sloopauto! Wij komen ook uw sloopauto zonder kenteken gewoon ophalen. Bij de autosloperij komt het kenteken te vervallen. Wanneer u het kenteken nog heeft, kunt u dit zelf inleveren bij een postagentschap. U kunt er ook voor kiezen om het aan ons over te laten. Dan moet u natuurlijk wel de kentekenpapieren van de auto bij de hand hebben.

Direct een bod opvragen

Wilt u uw sloopauto zonder gedoe verkopen? Doe het dan dus niet zelf, maar laat het over aan de specialist van Cor Verkammen. Via onze site kunt u direct een bod opvragen. Hiervoor hoeft u enkel het onderstaand contactformulier in te vullen. Als u uw sloopauto wilt verkopen, komen wij het dezelfde dag nog ophalen!