Is het mogelijk om een auto met wok-status te verkopen?

Heeft u een auto met een wok-status voor de deur staan, en weet u niet zo goed of u uw sloopauto kunt verkopen? In dit blog vertelt Cor Verkammen u alles wat u moet weten over het verkopen van een auto met een WOK-status.

Wat is een WOK-status?

In Nederland is het wettelijk verplicht dat alle auto’s die op de openbare weg rondrijden APK gekeurd zijn. Is uw auto beschadigd of heeft u een ongeluk gehad? Dan moet de auto in veel gevallen opnieuw gekeurd worden. In deze situatie krijgt uw auto een wok-status, wat staat voor ‘wacht op keuring’. Een WOK-status kan worden opgelegd door de politie, de RDW of een schade-expert. Een auto met een WOK-status mag niet meer de openbare weg op, met uitzondering van een ritje naar het dichtstbijzijnde keuringsstation.

auto wok status verkopen

Een auto met een WOK-status verkopen

Het is toegestaan om een auto met een WOK-status te verkopen. Als verkoper moet u dan echter wel de reparatiekosten betalen en de auto opnieuw laten goedkeuren door de RDW. Dat is een heleboel gedoe, en bovendien kan dit proces flink in de kosten gaan lopen, waardoor u niet veel geld meer overhoudt aan uw auto. Daarom kan het verstandiger zijn om uw kapotte auto te verkopen aan Cor Verkammen. Wij komen uw auto binnen 24 uur bij u ophalen en geven u hier contant een mooi bedrag voor. Op deze manier bespaart u een heleboel kosten en gedoe!

Uw WOK-auto laten slopen

In veel gevallen is een WOK-auto zo beschadigd dat deze rijp is voor de sloop. Ook dit kan Cor Verkammen voor u regelen. Wij zorgen dat uw auto op een milieuvriendelijke wijze wordt verwerkt tot bruikbare grondstoffen. Ook zorgen wij dat de nog bruikbare onderdelen uit de auto worden verwijderd. Indien wij uw auto voor u slopen, krijgt u alsnog een mooi bedrag voor uw WOK-auto.

Verkoop uw WOK-auto aan Cor Verkammen

Heeft u een WOK-auto voor de deur staan, en wilt u hier graag vanaf? Dan bent u bij Cor Verkammen aan het juiste adres! Wij komen de auto binnen 24 uur voor u ophalen. Wanneer u het contactformulier hier op de site invult, ontvangt u snel een waardebepaling. U kunt natuurlijk ook altijd even telefonisch contact opnemen door te bellen naar 085-7600144. Cor Verkammen is dé expert waaraan u uw WOK-auto kunt verkopen.