Welke mankementen kunt u tegenkomen?

Echte koude winters hebben we al een poosje niet meer gehad in Nederland. Toch kan er zomaar een koude periode zijn intrede doen. Dat zijn de tijden dat uw auto ineens mankementen kan gaan vertonen. Die worden onder andere veroorzaakt door de kou. Er kunnen dan een aantal dingen krimpen. Het gevolg kan zijn dat uw auto defecten gaat vertonen die typisch zijn voor de winterperiode. Hieronder geven we aan welke mankementen u kunt tegenkomen.

Meest voorkomende mankementen in de winter

De meest voorkomende mankementen aan uw auto waar u in de winter tegenaan kunt lopen hebben we hier voor u op een rijtje gezet. Uiteraard geven we u ook een mogelijke oplossing om het probleem te verhelpen.

Vloeistoffen worden dikker en stroperig

Als het buiten kouder wordt en we richting het vriespunt gaan, worden vloeistoffen in uw auto dikker en soms wat stroperig. Antivries, transmissievloeistof en olie verdikken, waardoor ze zich minder makkelijk door de systemen van uw auto kunnen bewegen. Dit probleem kunt u verhelpen door, voordat u gaat rijden, uw motor ongeveer 10 minuten te laten draaien om de vloeistoffen te laten opwarmen.

auto's in winter extra gevoelig voor mankementen

Een nog betere tip is om ervoor te zorgen dat u, voordat de vorstperiode intreedt, de vloeistoffen vervangt door vloeistoffen met de aanbevolen waarden voor vriesweer.

Bevroren brandstofleidingen

Bevroren brandstofleidingen zijn een probleem dat u in de winter kunt tegenkomen. Condensatie in de tank is de veroorzaker van dit leed. Dat gebeurt het vaakst als de tank (bijna) leeg is. Onze tip: houdt uw auto in de winter zoveel mogelijk volgetankt.

Ruitenwissers gaan stuk

Veel automobilisten hebben last van ruitenwissers die stuk gaan in de winter. Dit veelvoorkomende probleem wordt veroorzaakt door het aanzetten van de ruitenwissers voordat de ruit ijsvrij is gemaakt. Daarnaast zorgt vorst voor kleine scheurtjes in de rubbers van de ruitenwissers. Ons advies: zet nooit uw ruitenwissers aan voordat de autoruit volledig is ontdooid!

Lege of kapotte accu

Een lege accu komt in de winter zeer vaak voor. Bij temperaturen rond of onder het vriespunt moet uw accu namelijk extra hard werken bij het starten van de auto. Maar vergeet ook niet het gebruik van uw koplampen, ruitenwissers en de verwarming. Ook gaat een accu niet levenslang mee. Na geruime tijd neemt de capaciteit sowieso af en moet de accu vervangen worden. Tip: heeft u een accu die ouder is dan drie á vier jaar oud? Laat deze dan vervangen voordat de vorstperiode zijn intrede doet.

Bijtend strooizout

Tot slot nog deze tip. Als er veel zout op de weg gestrooid wordt in de winter, is het raadzaam om uw auto zo nu en dan even door de wasstraat te rijden. Het zout doet uw auto geen goed. Het maakt de lak dof en kan ook roest veroorzaken op plekken die u niet tot nauwelijks ziet.

Contact met ons opnemen

Is het bij uw auto, ondanks onze tips, toch misgegaan in de winter en is er onherstelbare schade opgetreden? Dan kunt uw auto altijd nog als sloopauto verkopen. aan Cor Verkammen. Wij komen uw sloopauto snel ophalen en geven u er een mooi bedrag voor. Wanneer u het contactformulier hier op de site invult, ontvangt u snel een waardebepaling. U kunt natuurlijk ook altijd telefonisch contact opnemen door te bellen naar 085-7600144.