Bijdrage omlaag

De recyclingbijdrage (voorheen verwijderingsbijdrage) voor nieuwe personen- en lichte bedrijfswagens bedraagt per 1 januari 2021 € 30,-. Dat maakten de RAI Vereniging en ARN onlangs bekend. Daarmee is de recyclingbijdrage met € 5,- per nieuw verkocht voertuig omlaag gegaan ten opzichte van 2020. Deze daling in de kosten voor de bijdrage is het gevolg van verbeterde efficiëntiemaatregelen in de autorecyclingketen. Het is dus een feit dat u uw sloopauto beter kunt verkopen aan een sloopbedrijf, zoals Cor Verkammen. Dan weet u dat het met het milieu wel goed zit.

Recyclingprestatie verbeterd

Dankzij de verplichte recyclingbijdrage op auto’s is het mogelijk om aan de eis van minimaal 95% autorecycling inclusief hergebruik te voldoen. Het resultaat is dat alle afgedankte auto’s in Nederland duurzaam gerecycled worden en dat vrijwel alle restmaterialen van die auto’s nuttig worden hergebruikt. Autodemontagebedrijven, shredderbedrijven en recyclingbedrijven hebben in de afgelopen jaren een recyclingpercentage van ongeveer 98% bereikt. Dat is dus aanzienlijk!

januari recyclingbijdrage auto's

Waarom de recyclingbijdrage?

De recyclingbijdrage voor auto’s, die we allemaal betalen bij de aanschaf van een nieuwe auto, is in 1995 ingevoerd. Deze regeling heette destijds de ‘verwijderingsbijdrage’. In 1995 betaalde u aan de verwijderingsbijdrage voor uw nieuwe auto een bedrag van 250 gulden. Dit bedrag is in de afgelopen 25 jaar fors gedaald en heet nu dus recyclingbijdrage. Tijdens de invoering van de euro was het bedrag € 45,-. Sinds 2017 daalt de recyclingbijdrage elk jaar met € 2,50 tot € 35,- in 2020. In 2021 is de recyclingbijdrage dus nog maar € 30,-. Dat geeft aan dat de auto sloperijen en auto recyclingbedrijven goed werk leveren!

Neem contact op om uw auto te laten slopen

Heeft u een kapotte auto voor de deur staan waar u graag vanaf wilt? Dan bent u bij Cor Vekammen dus aan het juiste adres. Wij komen uw sloopauto snel voor u ophalen en geven u hier een mooi bedrag voor. Wanneer u het contactformulier hier op de site invult, ontvangt u snel een waardebepaling. U kunt natuurlijk ook altijd telefonisch contact opnemen door te bellen naar 085-7600144. Via Cor Verkammen komt u snel en gemakkelijk van uw sloopauto af.