Wanneer is uw auto rijp voor de sloop?

Uw auto is een kostbaar bezit. Hij geeft u jarenlang veel vrijheid en comfort. Maar op een dag moet u er (on)vrijwillig toch afstand van doen, omdat hij gewoon te oud en versleten is om er nog veilig mee te kunnen rijden. Ook een ongeval kan voor onherstelbare schade zorgen, zodat doorrijden en/of herstel geen optie meer is. Kortom: wanneer is uw auto rijp voor de sloop? Bij Cor Verkammen kunnen we het u haarfijn uitleggen. Wij vertellen u onze sloopauto weetjes.

2 manieren van total loss

Een auto kan op 2 manieren total loss zijn: zowel technisch als economisch. Technisch total loss houdt in dat de auto technisch zoveel mankeert dat het onmogelijk is om hem te laten repareren. Dat is vaak het geval bij ongelukken. Een auto is economisch total loss als reparaties aan de auto duurder zijn dan de waarde van de auto.

sloopauto weetjes

Volkswagen is de meest gesloopt auto

De Volkswagen is de meest gesloopte auto in Nederland. Is dat slecht nieuws voor de Volkswagen bezitter? Nee hoor. Wat het meest verkocht wordt, wordt ook het meest gesloopt. Gemiddeld gaat een Volkswagen echt wel lang mee; de gemiddelde Volkswagen Golf zien we pas na 18 jaar trouwe dienst op de sloop verschijnen.

Minder sloopauto’s dankzij Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat levert een belangrijke bijdrage aan de daling van het aantal sloopauto’s in Nederland. Hoe kan dat? Het wegennetwerk wordt steeds beter onderhouden: minder gaten in de weg, beter asfalt etc. Hierdoor zijn er minder ongelukken en slijten auto’s minder snel. Kortom: minder auto’s die snel rijp zijn voor de sloop.

Milieuzones en sloopregelingen in veel gemeenten

In veel steden mag je niet meer rijden met een oude en vervuilende auto. Daar zijn milieuzones ingesteld. Toch rijden in die steden kan een fikse boete opleveren. Niet aantrekkelijk dus. Wel aantrekkelijk is dat u in veel gemeenten in aanmerking kunt komen voor een sloopregeling voor oude, vervuilende auto’s. Kijk op de website van uw gemeente of dat bij u ook het geval is. Ook bij Cor Verkammen kunnen wij u daarover adviseren.

Uw auto rijp voor de sloop? Neem contact op

Wilt u weten of uw auto rijp voor de sloop is? Of wil u uw sloopauto bij ons aanbieden?
U kunt uw sloopauto verkopen bij Cor Verkammen. Wij komen uw sloopauto snel ophalen en geven u er een mooi bedrag voor. Wanneer u het contactformulier hier op de site invult, ontvangt u een waardebepaling. U kunt natuurlijk ook altijd telefonisch contact opnemen door te bellen naar 085-7600144.