Het verkopen van een sloopauto

Wanneer uw auto total loss is, en niet meer gemaakt kan worden, zult u hem naar de autosloperij moeten brengen. Maar hoe werkt dat eigenlijk, uw sloopauto verkopen als u in Noord-Holland woont? De medewerkers van Cor Verkammen zijn erin gespecialiseerd. Uw auto naar de sloop brengen, bestaat eigenlijk uit drie simpele stappen.

Stap 1: zelf brengen of laten ophalen

De eerste vraag die u aan uzelf moet stellen, is of u de auto zelf weg wilt brengen of hem door een specialist op wilt laten halen. Wanneer de sloopauto niet meer rijdt, is die keuze eigenlijk al snel gemaakt. Dan is het wel zo makkelijk om hem op te laten halen, bijvoorbeeld door een van onze specialisten.

Wanneer u contact opneemt, kunnen we uw sloopauto vaak zelfs al dezelfde dag komen halen! Het enige wat u hoeft te doen is via de site een afspraak te maken. Het is echter ook mogelijk om de auto zelf naar de autosloop te brengen. Dan kunt u van sloperij naar sloperij rijden om te kijken waar u het beste bod kunt krijgen. Houdt er echter rekening mee dat niet alle autosloperijen alle auto’s aannemen. Zo zijn er sloperijen die zich specialiseren in Japanse merken, terwijl andere enkel Europese auto’s innemen.

auto naar sloperij hoe werkt dat

Stap 2: de juiste documenten bij de hand

Wanneer u uw sloopauto wilt verkopen, zult u de kentekenpapieren moeten laten zien. Omdat u uw auto verkoopt, wilt u dat deze overgeschreven wordt. U wilt er dus ook een vrijwaringsbewijs voor ontvangen. Het is echter geen probleem als u uw kentekenpapieren kwijt bent. Wij vragen dan de demontagecode aan. Deze code geldt als vervanging voor de kentekenpapieren. U moet dan wel een document tekenen waarmee u verklaart dat u afstand doet van de auto.

Stap 3: ontvang een vergoeding voor uw auto

Bij de verkoop van uw sloopauto, wilt u natuurlijk wel weten wat voor bedrag u hiervoor kunt krijgen. Hoeveel u nog voor de sloopauto kunt krijgen, is volledig afhankelijk van de staat waarin hij verkeert. Gaat het om een oude auto zonder bruikbare onderdelen? Dat wordt het geheel alleen nog voor oud ijzer gebruikt. Wanneer de auto nog relatief nieuw is, dan kunnen de losse onderdelen eruit gehaald en verkocht worden. De sloopauto levert dan natuurlijk nog wat meer op.

Cor Verkammen doet direct een bod!

Bent u benieuwd voor hoeveel geld u uw sloopauto kunt verkopen? Of wilt u snel van uw oude auto af? Wanneer u hier op de site het formulier invult, doen wij u direct een bod. Binnen 24 uur heeft u uw sloopauto verkocht!