Wanneer is mijn auto rijp voor de sloop?

Een auto gaat in Nederland gemiddeld ongeveer 18 jaar mee. Per jaar worden ongeveer 230.000 auto’s afgemeld voor demontage. Een sloopauto kan (op enkele voertuigsoorten na) alleen door een RDW erkend demontagebedrijf worden gesloopt. In het kort enkele gegevens over de levensduur van auto’s. Maar er komen bij Cor Verkammen meer vragen binnen over het slopen van auto’s. We hebben de meeste veelgestelde vragen voor u op een rijtje gezet.

1. Wanneer is mijn auto rijp voor de sloop?

Als uw auto nog maar € 1000,- waard is, loont het zich niet meer om een flinke schade nog te laten herstellen. Op dat moment is het beter om uw auto te verkopen aan een autosloperij.

2. Krijg ik altijd een vrijwaringsbewijs van mijn sloopauto?

Ja, als u uw auto naar een erkend RDW-sloopbedrijf brengt, wordt al het papierwerk netjes voor u geregeld. Deze bedrijven zijn gemachtigd om een kenteken over te schrijven. Let dus altijd goed op dat u een vrijwaringsbewijs ontvangt. Zonder vrijwaringsbewijs blijft de auto op u naam geregistreerd staan. U blijft dan verantwoordelijk voor de auto. Dat kan nare gevolgen hebben.

5 vragen over sloopauto's

3. Moet ik zelf de verzekering opzeggen van een sloopauto?

Ja, dit is eigenlijk het enige dat u zelf hoeft te doen. Met het vrijwaringsbewijs kunt u aantonen dat de auto niet meer in uw bezit is en kunt u de verzekering opzeggen. Hiervoor heeft u ook de meldcode van de auto nodig.

4. Moet ik zelf de motorrijtuigenbelasting stopzetten?

Nee, dit gaat automatisch. Zodra u het vrijwaringsbewijs in handen heeft, is de auto in het bezit van de autosloper. De Belastingdienst wordt hiervan op de hoogte gesteld en annuleert de motorrijtuigenbelasting voor u.

5. Wat is mijn sloopauto nog waard?

Wat de waarde is van uw sloopauto hangt af van een aantal factoren. De vergoeding die u meestal krijgt is gelijk aan de waarde van oud ijzer. Particulieren krijgen doorgaans niet veel voor oud ijzer en ook demontagebedrijven worden er niet rijk van. Maar die hebben meestal meerdere auto’s in de aanbieding. Afhankelijk van het gewicht van uw auto kunt u gemiddeld op een bedrag tussen de € 50,- en € 125,- rekenen. Zitten er nog goede banden op, dan is het waarschijnlijk ietsje meer. Als uw auto van een populair merk is of een unieke uitvoering, dan kan deze nog waardevolle onderdelen bevatten. Het loont dan zeker om uw auto te verkopen aan een autosloperij.

Neem contact op om uw auto te laten slopen

Heeft u een kapotte auto voor de deur staan waar u graag vanaf wilt? Dan bent u bij Cor Verkammen aan het juiste adres. Wij komen uw sloopauto snel voor u ophalen en geven u hier een mooi bedrag voor. Wanneer u het contactformulier hier op de site invult, ontvangt u snel een waardebepaling. U kunt natuurlijk ook altijd telefonisch contact opnemen door te bellen naar 085-7600144. Via Cor Verkammen komt u snel en gemakkelijk van uw sloopauto af.