Heb je een oude auto waarvan je niet zeker weet wat je ermee moet doen? Heb je eraan gedacht om hem te verkopen, maar weet je niet hoe of waar je moet beginnen? Zo ja, dan kun je jouw sloopauto vandaag nog verkopen en ter plekke contant betaald krijgen. Een schroothandelaar koopt en verkoopt schrootauto’s en betaalt er de hoogste prijs voor. Zij zorgen voor al het papierwerk, en halen je auto op, waar die zich ook bevindt. Dus waar wacht je nog op? 

Hoe je sloopauto door de materialen veel geld waard kan zijn

De meeste mensen denken aan een sloopauto als zijnde heel weinig waard, maar in werkelijkheid kan een sloopauto best veel geld waard zijn. Het overgrote deel van een auto bestaat uit metaal, en metaal is een van de meest waardevolle materialen op aarde. Daarnaast bevatten auto’s vaak andere waardevolle materialen zoals leer en plastic. Daardoor kun je bij de verkoop van je sloopauto een aanzienlijk bedrag ontvangen voor het metaal en de andere materialen. Je kunt zelfs verbaasd zijn over hoeveel je sloopauto eigenlijk waard is.

Hoe de materialen van een sloopauto het milieu kunnen helpen met recycling

Elk jaar worden miljoenen auto’s gesloopt en naar het autokerkhof gestuurd. Hoewel dit misschien een ecologische nachtmerrie lijkt, zijn er eigenlijk veel mogelijkheden voor sloopauto’s om het milieu te helpen. Door de materialen van een sloopauto te recyclen, kunnen we onze afhankelijkheid van nieuwe grondstoffen verminderen en helpen energie te besparen. staal is bijvoorbeeld een van de meest gerecyclede materialen ter wereld. Door één ton staal te recyclen kan genoeg energie worden bespaard om achttien huizen een hele dag van stroom te voorzien. Bovendien kan het recyclen van autodelen de vervuiling helpen verminderen en stortplaatsruimte besparen.