Als het tijd is om van een oude auto af te komen, denken de meeste mensen aan verkoop aan een sloperij. Hoewel dit zeker een optie is, zijn er eigenlijk verschillende manieren waarop je je sloopauto kunt recyclen of verkopen die beter zijn voor het milieu. In deze blogpost bespreken we de voordelen van de verkoop van je sloopauto aan een recyclingbedrijf. We geven ook tips over hoe je een gerenommeerd recyclingbedrijf kunt vinden en je auto kunt voorbereiden op de verkoop.

Hoe je van je auto afkomt na een ongeluk

Ongelukken gebeuren, het is een ongelukkige realiteit van het leven. Als je een auto-ongeluk hebt gehad, is het laatste waar je mee te maken wilt hebben het uitzoeken wat je met je beschadigde voertuig moet doen. Het goede nieuws is dat er genoeg schroothandelaren zijn die je auto graag uit handen nemen. De eerste stap is het vinden van een gerenommeerde dealer die een eerlijke prijs voor sloopauto’s biedt. Heb je eenmaal een dealer gevonden, bel hem dan gewoon op en plan een tijd in waarop hij jouw auto komt ophalen. Zorg ervoor dat je alle persoonlijke bezittingen uit het voertuig verwijdert voordat ze aankomen. Het hele proces moet snel en gemakkelijk verlopen, en je bent in een mum van tijd van je beschadigde auto af.

Hoe je nog geld kunt vangen voor je sloopauto

Zelfs als je auto oud, in elkaar geslagen en nauwelijks rijdend is, kun je er nog wat geld voor krijgen. Hier zijn een paar tips over hoe je je auto kunt slopen en wat extra geld kunt verdienen. Bij Corverkammen kan je namelijk zonder al te veel moeite nog geld krijgen voor een afgetakelde auto. Er wordt bij sloopauto’s veelal gekeken naar het totaal gewicht van de auto, maar ook het materiaal waarvan deze gemaakt is. Hierdoor krijg je uiteindelijk dus altijd een eerlijke prijs voor jouw sloopauto. Zo kun je dus toch nog wat geld voor een anders onbruikbaar object.