Heb je een oude auto die gewoon op je oprit staat en ruimte inneemt? Of misschien heb je een auto die een ongeluk heeft gehad en nu als “sloopauto” wordt beschouwd? Maak je geen zorgen, je bent niet de enige. Veel mensen hebben zulke auto’s waarvan ze niet weten wat ze ermee moeten doen. Maar wist je dat je eigenlijk geld kunt verdienen aan jouw sloopauto? 

Wist je van de waarde van de materialen van je sloopauto? 

De meeste mensen beseffen het niet, maar hun sloopauto is eigenlijk veel geld waard. Het staal en aluminium waaruit de carrosserie van de auto bestaat kan worden omgesmolten en hergebruikt in allerlei industrieën, van de bouw tot de productie. Zelfs de banden kunnen worden gerecycled en gebruikt om nieuwe te maken. En het glas en plastic uit de auto kunnen worden gerecycled en gebruikt om nieuwe producten van te maken. Dus voordat je, je oude auto naar de sloop sleept, neem even de tijd om alle waardevolle materialen die erin zitten te overwegen en dan mogelijk toch te kiezen voor de juiste opkoper.

Hoe verkoop je je sloopauto voor een eerlijke prijs?

Er zijn een paar eenvoudige stappen die je kunt volgen om ervoor te zorgen dat je de best mogelijke prijs voor je voertuig krijgt. Doe eerst wat onderzoek om erachter te komen wat sloopauto’s momenteel in jouw omgeving kosten. Dit geeft je een goed beeld van de waarde van jouw auto. Zo kan je al snel aan een inkoper merken of deze een eerlijke prijs geeft voor jouw sloopauto. Zo streeft Corverkammen er zelf altijd naar om een zo eerlijk mogelijke prijs te betalen voor de sloopauto, dit gebeurd op basis van het gewicht van de auto maar ook op het soort materialen wat er aanwezig is in de sloopauto. Daarnaast wordt er natuurlijk ook rekening gehouden met het feit dat de auto op locatie afgehaald wordt.